, ,

Breeders’ Cup Koşusu Nedir

Breeders’ Cup Koşusu Nedir,Breeders’ Cup at yarışı koşuları ,Breeders’ Cups at yarışları programı koşacak atlar

Kısaca Breeders’ Cup...
Dünya yarışçılığını buluşturan bu yarış organizasyonu ilk kez 1984 yılında düzenlenmiştir. Organizasyonda Amerika’daki birinci sınıf atlar ile dünyadan, özellikle Avrupa’dan kaliteli sınıf atların bir araya gelmesi sonucu oldukça çekişmeli ve zevkli mücadeleler yaşanmaktadır. Başladığı ilk günden, 2006 yılına kadar tek gün olarak yapılan bu dev organizasyon,  2007 yılından itibaren, ülkemizdeki Enternasyonal Yarış Festivali gibi 2 gün olarak düzenlenmektedir.

Vikipedia Breeders' Cup

Breeders' Cup Classic 1¼ mil (2012 m) üzerinden koşulan 3 yaş ve üzerinde ki safkan ingiliz atlarının katılabildiği kum pistte tertip edilen klasik bir koşudur. Dünya şampiyonasının bir parçası olarak yılda bir kez düzenlenir. Bugüne kadar 1996 yılında Toronto, Kanada'da Woodbine Racetrack hipodromunda düzenlenen yarış hariş bütün yarışlar Amerika Birleşik Devletleri'inde düzenlenmiştir.
ABD'de bu yarışa katılan safkanların bir çoğu Eclipse ödülü'nü kazanmak için yarışır. 2004 ve 2007 yılları arasında yarışı kazan dört safkan sırasıyla Ghostzapper, Saint Liam, Invasor, ve Curlin 'dir